(+30) 2310 277698
joevital@gmail.com

Ενημερωθείτε σε ότι αφορά τις επεμβάσεις

Αφαίρεση όγκων κεφαλής και τραχήλου παίδων

Η αφαίρεση όγκων κεφαλής και τραχήλου παίδων, που είναι ύποπτοι για κακοήθεια πραγματοποιείται με ενδοσκοπική χειρουργική ή με ανοιχτή μέθοδο.

Οι περισσότεροι όγκοι κεφαλής και τραχήλου παίδων έχουν φλεγμονώδη ή συγγενή αιτιολογία ή είναι καλοήθεις διογκώσεις. Σπανιότερα μπορεί να αναπτυχθούν κακοήθη νεοπλάσματα στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου και αφορούν κυρίως στους τραχηλικούς λεμφαδένες, τον θυρεοειδή και τους σιελογόνους αδένες(παρωτίδα).

Πότε οι όγκοι είναι ύποπτοι για κακοήθεια

Οι όγκοι κεφαλής και τραχήλου παίδων όταν παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αυξάνουν σε μέγεθος χωρίς σημεία φλεγμονής είναι ύποπτοι για κακοήθεια. Για αυτό τον λόγο οι γονείς πρέπει να απευθύνονται σε χειρουργό παιδοΩΡΛ για τη διάγνωση και τη κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπισή τους. Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση, απεικονιστικές εξετάσεις, καθώς και με βιοψία με λεπτή βελόνη.

Οι επεμβάσεις για την αφαίρεση όγκων κεφαλής και τραχήλου πρέπει να διενεργούνται από πολύ καλά εκπαιδευμένο χειρουργό παιδοΩΡΛ με εξειδίκευση στη χειρουργική κεφαλής και τραχήλου, καθώς είναι περίπλοκες διαδικασίες λόγω της σύνθετης ανατομίας και φυσιολογίας της περιοχής.

Η αφαίρεση όγκων κεφαλής και τραχήλου γίνεται με γενική αναισθησία και ανάλογα με το είδος και τη θέση του όγκου ενδοσκοπικά ή με ανοιχτή επέμβαση. Στόχος είναι η χειρουργική αφαίρεση του όγκου χωρίς να επηρεαστούν οι γύρω ανατομικές δομές.